Dagje uit met korting en toegankelijk

Dagje uit in een rolstoel

Als je als mindervalide een dagje weg wilt, dan gaat dat niet zonder uitgebreide voorbereiding. Zeker als je niet goed ter been bent of misschien wel in een rolstoel zit. Even spontaan naar een bepaald museum of park zit er niet in, want wie weet kan je er helemaal niet met de rolstoel naar binnen. En wat te denken van andere faciliteiten, zoals een aangepast toilet? Tijdens je dagje weg moet deze wel aanwezig zijn, want een dag niet naar het toilet is niet te doen! Waar houd je rekening mee wanneer je weg gaat?
Hoe zit het met de Toegankelijkheid

http://www.uitmetkorting.nl/informatie/toegankelijkheid/
Goed, je wilt graag een dagje weg naar een museum, pretpark of dierentuin, maar je zit in een rolstoel. Dan is een goede voorbereiding het halve werk. Je wilt namelijk weten of je bij de dagattractie met de rolstoel naar binnen kan. Over het algemeen zijn er voor rolstoelgebruikers geen problemen, maar je zult net zien dat het museum of het park waar jij naartoe gaat, de faciliteiten wat minder zijn! Bijvoorbeeld onverharde wegen, die tijdens een regenbui veranderen in modderige paden. Daarom is het handig om van tevoren op internet te checken hoe rolstoelvriendelijk iets is. Ook is het goed om te weten hoe het zit met parkeren: zijn er wel speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden? Lang niet elke dagattractie heeft die namelijk. En het is niet prettig om helemaal achteraan op de parkeerplaats geparkeerd te staan, zeker wanneer het lopen lastig is.
Faciliteiten
Is er inderdaad geen speciale parkeerplaats, dan zou je kunnen controleren of de dagattractie rolstoelen te leen heeft. Dan kan de begeleider er één voor je ophalen en zo hoef je niet het hele stuk naar de ingang te lopen. En dan kan je ook tijdens de rest van je dagje uit prima voortbewegen! Over begeleiders gesproken: bij sommige dagjes uit krijgt de begeleider zelfs korting. Dat is natuurlijk mooi meegenomen! Is het voor jou belangrijk dat er een aangepast toilet aanwezig is, dan is het ook handig om van te voren even te controleren of deze bij de dagattractie aanwezig is.
Ook hier geldt weer dat lang niet elk dagje uit er één heeft.
Tips
Wil je per se naar een park waar onverharde wegen liggen? Controleer van tevoren wat de weersvoorspelling is. Is het zonnig en valt er geen enkele druppel regen, dan is zo’n pad geen enkel probleem om te trotseren met de rolstoel. In sommige parken is het trouwens niet toegestaan je eigen rolstoel mee te nemen. Gelukkig staat er tegenover dat het park altijd wel een rolstoel voor jou te leen heeft. Bel met de dagattractie en reserveer een stoel voor jou. Helaas zijn er ook parken die niet aan reserveringen doen. De enige oplossing is dan om zo vroeg mogelijk te komen: dan is de kans het grootst dat er nog rolstoelen beschikbaar zijn!

Dagje uit met korting en toegankelijk
Schuiven naar boven