Verslag van de Scootmobieldag 14 oktober 2015 locatie Bornhof aan de Hobbemakade.

20151014_143522

Ondanks het regenachtige weer waren er toch nog 15 deelnemers,  20 leerlingen en 15 vrijwilligers. De eerste deelnemers melden zich om 12 uur al toen ook de leerlingen al aan kwamen om de route te rijden. Samen met de leerlingen is de zaal in gereedheid gebracht en VVN heeft de hindernisparcours uitgezet in het atrium. Tot 14.00 uur konden de deelnemers langs de standhouders van Sensire hulpmiddelen, Wehelpen.nl, Mijn woning opmaat en ScoZu.  Om 14 uur opende de voorzitter van SPGCZ de middag met een korte presentatie over wat de deelnemers te wachten stond die middag waarna VVN de theorieles begon. Om 14.30 uur gingen de deelnemers in twee groepen uiteen om de route door de stad, hindernisbaan in het atrium, oogtest, gehoortest en de winkelroute door de HEMA te doen. De deelnemers werden 1 op 1 begeleid door de leerlingen van het stedelijk college.

Ondanks de regen hebben ze allemaal de route door de stad gedaan waarvoor ons respect. Na afloop kregen ze allemaal een certificaat en een goodybag. Het was weer een geslaagde middag. De derde woensdag van april 2016 is de volgende Scootmobieldag.

Connie van der Tuin
Voorzitter SPGCZ

 

Scootmobieldag 14-okt. 2015 verslag door Coen Hagedoorn:

Het was een koude, natte dag, en er werd verwacht dat de opkomst tegen zou vallen, maar niets was minder waar, de zaal zat aardig vol en elke vrijwilliger had een beginnend scootmobieler gevonden. Er waren een paar scholieren die zorgden voor een hapje en een drankje, waarna de theorieles kon beginnen. Na ongeveer een halfuurtje kon het praktijkgedeelte beginnen. De kinderen gingen samen met de scootmobielers naar buiten, waarna er een paar gelijk de stad in gingen, en een aantal dat begon bij het parcours. We gingen bij het gebouw naast de aangewezen locatie naar binnen, en begonnen aan het parcours. Er waren onderdelen zoals met één wiel over een blok hout rijden, inparkeren en hobbelwegen passeren. Als je klaar was met dit gedeelte was het de bedoeling dat je naar buiten reed en de scootmobiel liet controleren op rijveiligheid, lucht in de banden etc. Na dit succesvol afgelegde onderdeel, mochten we de stad in om de scootmobieler in de praktijk te zien rijden. Hier hoorde o.a. bij: een rondje door de Hema en een ritje door de winkelstraat (veilig in de schildpadstand natuurlijk). We waren in rap tempo al weer terug bij de afgesproken locatie, en konden de tests verder voortzetten. Er was sprake van een gehoortest en een oogtest, dat was om te controleren of de scootmobielers veilig zich kunnen voortbewegen met hun scootmobiel. Na die tests succesvol te hebben uitgevoerd, werden de scootmobielers overhoord met het genot van een hapje en een drankje. Wat vonden ze eigenlijk van deze dag? Was het leerzaam? Hebben ze er wat aan gehad?

Het was in mijn ogen een zeer geslaagde dag.

20151014_122428 20151014_132917 20151014_140932