Medipoint biedt veiligheid aan inwoners Zutphen

Medipoint biedt veiligheid aan inwoners Zutphen

Medipoint | Sensire heeft haar winkel in het Gelre ziekenhuis in Zutphen beschikbaar gesteld als ontmoetingsplek voor mensen die elkaar viawehelpen.nl voor het eerst willen ontmoeten. Door het kennismakingsmoment in de winkel te laten plaats vinden, wordt een ‘veilige’ plek geboden voor een eerste contact.
WeHelpen gelooft in informele zorg, burenhulp en nabuurschap op een nieuwe, eigentijdse manier. Via de website kun je aanbieden om de heg te snoeien, vragen wie jouw hond een keer wil uitlaten of contact leggen om samen een mantelzorger te helpen. WeHelpen maakt elkaar helpen vanzelfsprekend en draagt op die wijze bij aan de versteviging van het persoonlijke netwerk. Maar een onbekende voor het eerst ontmoeten is best spannend. Je weet nog niet of het ook klikt. Daarom adviseert het platform om zo’n moment op neutraal terrein te laten plaatsvinden. Bijvoorbeeld in de bibliotheek, een wijkcentrum of bij Medipoint | Sensire in Zutphen dus.
De pilot duurt drie maanden en in die periode worden inwoners van Zutphen langs diverse wegen en social media gewezen op deze mogelijkheid naast andere toekomstige ontmoetingsplekken in de stad. Hiervoor wordt samengewerkt met de WeHelpen-coöperatieleden gemeente Zutphen en Perspectief Zutphen. Bij een positief resultaat wordt uitbreiding naar andere winkels van Medipoint overwogen. 

 

Medipoint

Over Medipoint
Medipoint is de grootste aanbieder van zorg- en welzijnsproducten in Nederland en heeft winkels en uitleenpunten verspreid over het hele land. Iedere Medipoint winkel is goed bereikbaar, toegankelijk voor mensen met een beperking en heeft de beschikking over een showroom met ruimte voor een diversiteit aan hulpmiddelen en het uitvoeren van passingen. Medipoint werkt samen met o.a. gemeenten en zorgverzekeraars.

 

Beeldmerk_WeHelpen

Over WeHelpen
WeHelpen is een coöperatie met bijna 100 leden, bestaande uit gemeenten, zorg- en welzijnsinstellingen, banken, woningcorporaties en ziekenhuizen. Op wehelpen.nl kun je hulp aanbieden, vragen en organiseren. Tienduizenden mensen hebben zich al aangesloten. Want iemand helpen die je nodig heeft, dat doe je graag. Lees meer op www.wehelpen.nl en www.cooperatiewehelpen.nl

 

 

Medipoint biedt veiligheid aan inwoners Zutphen
Schuiven naar boven