Landelijk meldnummer voor personen met verward gedrag eindelijk in de lucht: 0800-1205

 

 

04-07-2020

Er zijn jaren overheen gegaan sinds MIND Ypsilon het idee voor het eerst lanceerde, maar eindelijk is het zover: Per 1 juli 2020 is het Landelijk Meldnummer niet-acuut beschikbaar, met het telefoonnummer 0800-1205. Dat maakte staatssecretaris Blokhuis kort voor het weekend bekend in een brief aan de Tweede Kamer.

De werking ervan wordt deze zomer getest door hulpverleners en politie, waarna in het najaar het publiek nader zal worden geïnformeerd. Dan wordt ook de officiële naam van het meldnummer bekend gemaakt. Vanaf dat moment weet iedereen die zich zorgen maakt om een kwetsbaar en/of verward persoon waar zij met deze zorgen terecht kunnen. Doordat het landelijke meldnummer doorschakelt naar de regio kunnen volgens Blokhuis zorgen over kwetsbare en/of verwarde personen op een laagdrempelige wijze worden gedeeld, ook als de beller niet bekend is met het telefoonnummer van het betreffende regionale of gemeentelijke meldpunt. “Naasten of omwonenden weten vaak niet weten waar ze met hun zorgen over een kwetsbaar en/of verward persoon terecht kunnen. Dit terwijl een melding van verward gedrag het begin kan zijn van een hulptraject waar deze persoon behoefte aan heeft.”

Lees het volledige artikel op ypsilon.org >

 

 

Landelijk meldnummer voor personen met verward gedrag eindelijk in de lucht: 0800-1205
Schuiven naar boven