verslag 3de toertocht ScoZu 2013

Er stond een heel harde wind maar droog hebben we het gehouden, en weer waren we met 9 scootmobielers en 2 fietsbegeleiders. Het was een prachtige tocht naar Brummen, Broek, Hall, Voorstonden. Via de IJsseldijk en nieuwe brug en lekker doorwaaien op ons karretje kwamen we op de Cortenoeverseweg. We keken onze ogen uit over de enorme watermassa, de volgelopen uiterwaarden, de IJssel heeft nog nooit zo hoog gestaan in de zomer. Toen via de Elzenbosweg naar Brummen, men genoot van de mooie nieuwbouw aan de rand van Brummen en de volop groene natuur.

Bij de Vroolijke Frans werd goed voor ons gezorgd, tafeltjes bijgeschoven zodat we gezamenlijk konden genieten van het welverdiende kopje koffie. Verder ging de rit over het Hallsepad naar Hall alwaar Rene aanwijzingen gaf over hoe te rijden, vlak achter elkaar,op de witte streep i.v.m. de vele auto’s die omleidingen volgen. Geweldig hoe de fietsbegeleiders hier goed in de gaten hielden dat alles goed verliep, als iemand tever naar links op de weg reed.

En zo reden we terug via het mooie Voorstonden richting oude IJsselbrug. Aan het eind van de brug leverde iedereen zijn veiligheidsvestjes in om van daaruit richting huis te keren. Problemen hebben we niet gehad met accu’s o.i.d. en iedereen heeft genoten van de rit.

 

Tot de volgende keer,

Esther (Karin) Verbruggen.

Schuiven naar boven