Alles over een leven lang veilig en comfortabel wonen

woningopmaat

Alles over een leven lang veilig en comfortabel wonen

Uw huis is uw thuis. Hier wilt u graag veilig en comfortabel blijven wonen. Vaak is er meer mogelijk dan u denkt! Om de inwoners van Zutphen hierover te informeren, is het initiatief Mijn Woning OpMaat gestart. Meerdere partners uit de sectoren Wonen, Welzijn en Zorg én de Gemeente Zutphen werken hieraan mee.

Wat is Mijn Woning OpMaat?

Mijn Woning OpMaat biedt ondersteuning aan mensen die langer thuis willen blijven wonen. Op de website www.mijnwoningopmaat.nl staan allerlei tips om uw woning comfortabel en veilig te maken. Daarnaast biedt Mijn Woning OpMaat getrainde vrijwilligers (woonadviseurs) die kosteloos bij mensen thuis komen om de mogelijkheden te bespreken. Vaak zijn kleine aanpassingen in huis al voldoende om veiliger of comfortabeler te wonen. Ook kunt u, zelf of samen met de woonadviseur, de online huistest (www.mijnwoningopmaat.nl) doen om de verbeterpunten van uw woning te ontdekken.

De woonadviseur

De uitvoering van Mijn Woning OpMaat ligt bij de Vrijwilligerscentrale Zutphen, onderdeel van Perspectief Zutphen. Zij werven, trainen en begeleiden de woonadviseurs. De woonadviseurs hebben kennis op het gebied van mogelijke woningaanpassingen, veiligheid, ergotherapie en kennen de mogelijkheden van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Daarnaast zijn ze bekend met de specifieke woonwensen en -eisen van mensen met dementie.

Meer weten?

Surf naar www.mijnwoningopmaat.nl of bel met de Vrijwilligerscentrale: 0575 596 296.

Partners Mijn Woning OpMaat

 

Mijn Woning OpMaat is een initiatief van onderstaande partners:

Vrijwilligerscentrale Zutphen

Gemeente Zutphen

Het Plein

Sensire

Woonbedrijf Warnsveld

Dementienetwerk

Sutfene

Stichting Platform Gehandicapten en Chronisch Zieken Zutphen

Perspectief Zutphen

Ieder1

Provincie Gelderland

Schuiven naar boven